Slumpa namn med vår slumpgenerator


Ibland är det svårt att själv komma på ett bra namn och då kan man slumpa namn och se om det är något man gillar. Testa vår slumpgenerator för att se om slumpen kan hjälpa dig att hitta ett namn. 

Slumpa fram ett namn med hjälp av vår slumpgenerator. Du får här nedanför ett par slumpade namn för flicka, pojke och unisex. Vill du ha fler förslag så är det bara att trycka på knappen nedanför och få ännu fler namn slumpade åt dig. 

slumpa namn
Slumpa namn

Slumpat flicknamn

Slumpat pojknamn

Slumpat unisexnamn

Läs även:

Om vår slumpgenerator

Med detta verktyg kan du slumpa fram namn utan att låta andra faktorer påverka ditt val. Urvalet är baserat på över tusen olika namn där alla namn är tilldelade lika stor sannolikhet att väljas. Använd den helt gratis och se vad slumpen vill ge dig eller någon annan för namn. 

Överväg detta innan du låter slumpen avgöra

Att slumpa namn betyder inte att du behöver välja det namn som dyker upp. Se det istället som inspiration och som en hjälp att tänka utanför boxen. 

Att välja namn är för många föräldrar ett svårt beslut. Föräldrar har ofta olika erfarenheter och olika referenser till ett visst namn vilket gör att de antingen tycker om det eller ogillar det. Detta är faktorer som en slumpgenerator inte tar hänsyn till. 

För många blir namnvalet eller tävling – vem kan komma på det perfekta namnet. Att välja namn ska vara något roligt och inte en tävling. Ett knep för att komma förbi detta är att gemensamt sitta ner och slumpa fram namn. Ingen har då ”kommit på namnet” utan ni kan fritt utifrån de framslumpade namnen säg vilka namn ni tycker om och vilka ni inte tycker om. Skriv ner era gemensamma favoriter på en lista.

Har du en favoritbokstav? Se namn som börjar på… 

Slumpa namn med en slumpgenerator

Det finns många tillfällen då det kan behövas en möjlighet att slumpa fram ett namn. Barnnamn är kanske det tillfälle som ligger närmast till hands men det finns betydligt fler tillfällen då det kan vara en bra resurs. 

En slumpgenerator kan exempelvis även användas då man vill komma på karaktärer när man skriver en bok eller manus. Det kan också vara när man vill ge namn som inte får påverkas av yttre faktorer, ex vid undersökningar då deltagaren ska vara anonym. Ett slumpat namn har inget med personen som använder det att göra och det går således inte att gissa vem som är vem. Genom att slumpa namn så låter man heller inte det undermedvetna påverka valet av namn. 

Slutsats om att slumpa namn

Oavsett när du har behov av att slumpa namn så kan du alltid använda vår slumpgenerator. Vill du ha fler förslag så är det bara att uppdatera sidan eller att trycka på knappen här ovanför. 

Läs även: Pojknamn / Flicknamn 

Namntema

Vi på Namntema älskar namn. Därför publicerar vi så mycket information vi bara kan på temat namn.

Populära artiklar